Veka plněná houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Veka plněná houbami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 41863 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
200 g | Houby čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
2 dl | Olej rostlinný |
4 g | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo vepřové škvařené |
8 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Veka |
Na těstíčko | |
---|---|
1 dl | Mléko polotučné |
100 g | Mouka polohrubá |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 126,0mg |
Draslík | 245,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Veka, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Veka plněná houbami postup přípravy receptu:
1 | Na sádle zpěníme cibuli dorůžova, přidáme nakrájené houby na jemno a orestujeme, zakryjeme, osolíme a dusíme asi 10 minut. Podle potřeby podlijeme vodou a když jsou houby měkké, zahustíme vejcem, dosolíme, opepříme. Plátky veky pokapeme mlékem, vždy mezi dva plátky navršíme vrstvu houbové směsi a spíchneme párátkem. V misce ušleháme z mléka, vajec a mouky těstíčko, ve kterém spojené veky obalíme a osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova. |