Jednoduchý recept

Jablečný koláč obrácený

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 41874

Ingredience

200 g Cukr krupice
1400 g Jablka
8 g Kypřicí prášek do pečiva
200 g Mouka polohrubá
100 ml Olej slunečnicový
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
8 ks Vejce slepičí
100 ml Voda pitná
80 g Čokoládové kousky

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 618 kcal
Kilojoule 2 586kJ
21% Sacharidy 76 g
42% Tuky 32 g
6% Sodík 129 mg
21% Bílkoviny 12 g

Jablečný koláč obrácený postup přípravy receptu:

1

Do misky rozklepneme vejce, přidáme cukr a vyšleháme, mouku promícháme s kypřícím práškem a přisypeme k vejcím, promícháme, postupně přilijeme vodu a olej, vypracujeme těsto. Jablka oloupeme, vydlabeme jádřince a nastrouháme nahrubo. Plech vysteleme papírem na pečení, na něj poklademe jablka, zalijeme těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi 35 minut. Koláč vyndáme, smetanu trochu vyšleháme tak, aby z ní nebyla šlehačka, ale aby byla hustá, ale ještě trochu tekutá. Vychladlý koláč polijeme smetanou, posypeme čokoládovými hoblinkami a nakrájíme na porce. Upravíme na mísu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept