Štrůdl s jablky a ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štrůdl s jablky a ořechy
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41890 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
50 g | Cukr moučkový |
800 g | Jablka |
200 g | Mouka polohrubá |
25 ml | Ocet vinný |
100 ml | Olej olivový |
100 g | Ořechy vlašské |
50 g | Rozinky tmavé |
60 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
25 g | Tuk |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 127,4mg |
Draslík | 272,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Ocet vinný, Ořechy vlašské, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Olej olivový, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štrůdl s jablky a ořechy postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, přidáme žloutky, špetku soli, přilijeme ocet, olej, vodu a vypracujeme hladké těsto. Rozpůlíme a vyválíme dva pláty. |
2 | Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme nahrubo, promícháme s nadrcenými ořechy, rozinkami, strouhankou, rovnoměrně poklademe na pláty těsta, zavineme, konce zpevníme, položíme na tukem vymaštěný plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi 35 minut. |
3 | Štrůdly necháme vychladnout, nakrájíme na řezy a posypeme moučkovým cukrem. |
Vyborný recept pro podzimní náladu. Jablk máme letos ze zahrádky spoustu a tak se výborně hodí ke zpracování sladkého moučníku. Recept je velice jednoduchý, rychlý a snadný. Zejména v době,kdy nemáme po ruce hotové listové těsto. Odzkoušeno a mohu doporučit. Akorát já dávám přednost pečícímu papíru před vymaštěným plechem.