Skopová kýta po lovecku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová kýta po lovecku
Skopová kýta po lovecku
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 41921 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
1 ks | Citrony |
10 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
20 ml | Ocet vinný |
3 g | Pepř černý mletý |
80 g | Protlak rajčatový |
750 g | Skopová kýta |
50 g | Slanina vepřová |
5 g | Sůl |
100 g | Tuk |
150 ml | Víno červené |
6 dl | Voda pitná |
150 g | Zelenina kořenová |
Směs koření | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
3 g | Jalovec |
4 ks | Nové koření celé |
6 ks | Pepř černý celý |
2 g | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 30,6mg |
Draslík | 718,8mg |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 175,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Cukr krupice, Ocet vinný, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Víno červené, Voda pitná, Bobkový list, Nové koření celé, Pepř černý celý, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Skopová kýta, Zelenina kořenová, Jalovec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová kýta po lovecku postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, omyjeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a prudce opečeme na tuku. Maso vyjmeme a na výpeku osmahneme nakrájenou cibuli a nakrájenou zeleninu, dáme cukr a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Pak přilijeme vodu, rozšleháme, vložíme jalovec a ostatní koření, kousek pokrájeného citronu, trochu octa, protlak, maso. Za občasného obracení a polévání šťávou dusíme |
2 | doměkka. Před koncem přilijeme víno. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou, přecedíme přes síto, dokořeníme podle chuti citronovou šťávou a cukrem. |