Máslový trdelník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Máslový trdelník
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 41923 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
50 g | Cukr moučkový |
250 g | Máslo čerstvé |
350 g | Mouka pšeničná hladká |
25 ml | Ocet vinný |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
50 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 239,4mg |
Draslík | 28,2mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Ocet vinný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Máslový trdelník postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, přidáme máslo, žloutky, kysanou smetanu, špetku soli a ocet. Vypracujeme těsto a necháme chvíli uležet. Z těsta uválíme tenký plát, nařežeme na tři dlouhé pruhy, které namotáme na trdlo. Nemáme-li trdlo, použijeme kovovou rouru o síle pivní lahve. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi půl hodiny. Trdlo s těstem vyjmeme, trdlo opatrně vysuneme a trdelník necháme vychladnout. |
2 | Posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na plátky nebo necháme vcelku, a podáváme. |