Recept

Mléčná pohanková kaše s perníkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 41961

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Cukr skořicový
1 l Mléko plnotučné
60 g Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Perník
210 g Pohanka
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 576 kcal
Kilojoule 2 408kJ
21% Sacharidy 74 g
33% Tuky 25 g
5% Sodík 97 mg
25% Bílkoviny 14 g

Mléčná pohanková kaše s perníkem postup přípravy receptu:

1

Pohanku přebereme, dobře promyjeme v horké vodě a v sítu ji necháme okapat. Dáme ji hrnce, zalijeme 5 dl mléka, přimícháme 0.5 lžičky soli a pomalu vaříme. Přibližně za 15 minut začne pohanka houstnout, potom pomalu přilijeme dalších 5 dl mléka a vaříme pohanku doměkka dalších 15-20 minut.

2

Do pohankové kaše přimícháme cukr. Perník nastrouháme. V rendlíku roztopíme máslo. Kaši rozdělíme do talířů, porce polijeme lžící másla, posypeme skořicový cukrem, perníkem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept