Tyrolská skopová kýta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tyrolská skopová kýta
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 41978 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
4 dkg | Celer bulvový |
3 stroužek | Česnek |
100 g | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Hřebíček |
3 g | Majoránka |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 dkg | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
30 ml | Olej rostlinný |
6 ks | Pepř černý celý |
20 g | Petržel kořen |
250 g | Rajčata |
60 dkg | Skopová kýta |
125 g | Smetana zakysaná 14% |
5 g | Sůl |
3 g | Tymián čerstvý |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 303,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Hřebíček, Majoránka, Olej rostlinný, Pepř černý celý, Petržel kořen, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Skopová kýta, Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tyrolská skopová kýta postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, omyjeme, natřeme česnekem a solí. |
2 | Na oleji osmažíme nakrájenou mrkev, celer, cibuli, vložíme maso, přilijeme víno, ocet, přidáme cukr, nasekanou petrželku a veškeré koření, dusíme doměkka. Potom k masu dáme pokrájená rajčata a ještě chvilku podusíme. |
3 | Hotové maso vyjmeme a nakrájíme. Do šťávy zavaříme smetanu s moukou, povaříme a přecedíme na maso. |
Poznámka
Podáváme s makarony.