Recept

Jednoduché filety platýze

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 42006

Ingredience

1 ks Citrony
10 g Kmín celý
1 dl Olej slunečnicový
2 špetka Pepř černý mletý
600 g Platýz - filety
20 g Semínka slunečnicová loupaná
2 špetka Sůl
Bramborová kaše
0,5 kg Brambory
2 dl Mléko plnotučné
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
Jednoduché filety platýze
1 ks Citrony

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 564 kcal
Kilojoule 2 361kJ
7% Sacharidy 26 g
51% Tuky 38 g
23% Sodík 470 mg
63% Bílkoviny 35 g

Jednoduché filety platýze postup přípravy receptu:

1

Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Scedíme je a ještě horké rozšťoucháme, vylijeme teplé mléko, přidáme máslo, podle chuti sůl, pepř, dobře rozmixujeme, odložíme na teplé místo a kaši udržujeme teplou.

2

Filety platýze nakrájíme na porce, opláchneme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném oleji po obou stranách s kmínem opečeme.

3

Upečené filety pokládáme na talíře, posypeme slunečnicovými semínky, přidáme na talíř bramborovou kaši, čtvrtku citrónu na pokapání platýze a podáváme.

Poznámka

Pečené platýzí filety podáváme teplé s čerstvou zeleninou, ozdobíme nasekaným koprem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept