Recept

Bramborový salát s vínem a kozlíčkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 42008

Ingredience

750 g Brambory
250 g Salát Polníček
50 g Slanina vepřová
1,5 l Voda pitná
4 ks Šalotka
zálivka
2 dl Bujón zeleninový
2 kávová lžička Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Cukr moučkový
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1,5 kávová lžička Sůl
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 359 kcal
Kilojoule 1 502kJ
15% Sacharidy 55 g
11% Tuky 8 g
23% Sodík 452 mg
19% Bílkoviny 11 g

Bramborový salát s vínem a kozlíčkem postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a dáme se slupkou do hrnce, zalijeme 1.5 l vody a uvaříme doměkka (vaříme přibližně 25 minut, podle velikosti). Uvařené brambory scedíme, necháme vychladnout, pak je oloupeme a nakrájíme na kostičky a dáme do mísy.

2

Připravíme zálivku: do misky dáme 2 dl horkého zeleninového bujonu, přimícháme 2 dl bílého vína, 1 lžíci olivového oleje, 1-2 lžičky citronové šťávy, 0.5 lžičky bílého pepře a sůl s cukrem podle chuti (po 0.5 lžičky). Zálivku dobře promícháme a dáme do chladničky vychladnout. Vychladlou zálivkou přelijeme brambory.

3

Očištěné šalotky pokrájíme nadrobno a přidáme k bramborám. Listy salátu kozlíčku-polníčku dobře omyjeme, necháme okapat a pokrájíme na proužky. Uzenou slaninu nakrájíme na nudličky a v pánvi vysmažíme zlaté škvarky. Škvarky i s omastkem polijeme brambory s kozlíčkem, dochutíme solí (až 1 lžičku), promícháme a servírujeme.

Poznámka

K bramborovému salátu s kozlíčkem podáváme podle chuti smažené ryby, ohřívané uzeniny nebo sázená vejce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept