Zelné lívance - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné lívance
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 42023 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
8 g | Kypřicí prášek do pečiva |
75 g | Mouka polohrubá |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
40 ml | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
4 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
250 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 156,7mg |
Draslík | 605,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Olej slunečnicový, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelné lívance postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme polohrubou mouku, přisypeme hladkou mouku, kypřící prášek, promícháme, přidáme vejce, osolíme, opepříme, zelí scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a přidáme do mísy. Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme stejně velké placičky. V pánvi rozpálíme olej a placičky na něm smažíme po obou stranách do zlatavé barvy. |
2 | Lívance rozdělíme na talíře, v pánvi rozškvaříme kostičky slaniny a lívance polijeme. |