Recept

Smetanová polévka s mladými kopřivami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 42064

Ingredience

0,3 ks Celer bulvový
0,5 kávová lžička Citronová šťáva
1 kávová lžička Kmín celý
150 g Kopřiva
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Pepř citronový
1 ks Petržel - nať
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 167 kcal
Kilojoule 697kJ
2% Sacharidy 9 g
133% Tuky 99 g
17% Sodík 348 mg
5% Bílkoviny 3 g

Smetanová polévka s mladými kopřivami postup přípravy receptu:

1

Mrkev, celer a petržel oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostičky, dáme do hrnce, zalijeme 1 litrem vody, přidáme lžičku soli, kmín a vaříme přibližně 15 minut.

2

Omyjeme mladé jarní kopřivy, otrháme lístky, pokrájíme je na nudličky. Omytou petrželku kudrnku drobně pokrájíme. V misce rozmixujeme smetanu s hladkou moukou.

3

Když je zelenina měkká, přidáme kopřivy, necháme je projít varem, přimícháme připravenou smetanu a krátce povaříme.

4

Polévku dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept