Recept

Chlebová polévka s jarními kopřivami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 42090

Ingredience

200 g Chléb konzumní
1 kávová lžička Kmín celý
4 polévková lžíce Kopřiva
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
1,5 kávová lžička Sůl
1 l Vývar zeleninový
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 528 kcal
Kilojoule 2 210kJ
14% Sacharidy 49 g
43% Tuky 32 g
73% Sodík 1 g
21% Bílkoviny 12 g

Chlebová polévka s jarními kopřivami postup přípravy receptu:

1

Trochu tvrdší chleba pokrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo a chleba osmažíme dozlatova. Zalijeme ho 1 litrem zeleninového vývaru, ochutíme soli, kmín a vaříme přibližně 5-10 minut.

2

Oloupaný česnek prolisujeme. Omyjeme mladé jarní kopřivy, otrháme lístky a pokrájíme je na nudličky. Omytou pažitku drobně pokrájíme. Kopřivy v pánvi podusíme na 1 lžíci másla asi 1-2 minuty.

3

Do polévky přimícháme česnek, kopřivy, dochutíme solí a pepřem. Nakonec přilijeme smetanu, promícháme a polévku odstavíme z plotny.

4

Nalijeme ji do talířů, každou porci posypeme pažitkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept