Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 42126

Ingredience

5 g Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
2 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1,5 kg Hovězí jazyk
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 ks Mrkev kořen
100 g Máslo čerstvé
5 g Nové koření celé
1 kávová lžička Pepř bílý celý
4 g Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
250 g Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
2 dl Víno bílé
1 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 960 kcal
Kilojoule 4 018kJ
7% Sacharidy 23 g
175% Tuky 131 g
46% Sodík 915 mg
82% Bílkoviny 46 g

Hovězí vařený jazyk postup přípravy receptu:

1

Do tlakového hrnce vložíme jazyk, 1 ks cibule, nové koření, celý pepř, sůl, bobkový list, zalijeme vodou, hrnec uzavřeme a jazyk vaříme doměkka. Uvařený scedím, hned opláchneme pod studenou, vodou a z jazyku očistíme kůži, zas ho opláchneme a nakrájíme na porce.

2

Mrkev, petržel, celer očistíme, nastrouháme, cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky, dáme na pánev s rozpáleným máslem a necháme ji zesklovatět, přidáme nastrouhanou mrkev, celer, petržel, zeleninu podusíme, zalijeme vínem, necháme ho vyvařit, přilijeme vývar, přivedeme k varu, vylijeme smetanu smíchanou s moukou a pod poklici povaříme asi tak 10 minut. Ještě horkou omáčku rozmixujeme, podle vlastni chutě přidáme sůl, pepř a citrónovou šťávu s nasekanou petrželovou natí, ještě zamícháme a podáváme.

3

Na talíř položíme porce jazyků a zalijeme připravenou omáčkou.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo, jako příloha můžou byt vařené brambory, rýže, ale také houskový knedlík.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept