Sekaná z hovězího masa se sýrovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 63 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekaná z hovězího masa se sýrovou omáčkou
Sekaná z hovězího masa se sýrovou omáčkou
Celkový čas: | 63 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42160 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Hovězí maso mleté |
60 g | Kečup |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
80 g | Ovesné vločky |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Na omáčku | |
---|---|
2 kávová lžička | Hořčice v prášku |
80 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
220 g | Sýr Eidam cihla 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 158,0mg |
Draslík | 756,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso mleté, Ovesné vločky, Sůl, Voda pitná, Sýr Eidam cihla 45% mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Hořčice v prášku, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sekaná z hovězího masa se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Petrželovou nať nasekáme najemno, cibuli nakrájíme nadrobno, sýr ustrouháme. |
2 | Mleté maso v míse posypeme ovesnými vločkami, přelijeme vroucí vodou a promícháme s cibulí, petrželovou natí, kečupem, solí, pepřem. Hmotu řádně promícháme, poté vyplníme chlebíčkovou formu, kterou jsme vymazali máslem. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 45 minut. |
3 | V mezičase připravíme omáčku. V rendlíku smícháme nastrouhaný sýr, hořčičný prášek a smetanu, na mírném plameni za stálého šlehání necháme sýr rozpustit a vymícháme hladkou omáčku. |
4 | Upečenou sekanou vyklopíme na servírovací mísu, nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a ihned podáváme. |