Vepřová kýta s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová kýta s fazolkami
Vepřová kýta s fazolkami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 42216 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
400 g | Fazolové lusky zelené |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,8 polévková lžíce | Olej sezamový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
4 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
600 g | Vepřová kýta |
150 ml | Voda pitná |
180 ml | Vývar drůbeží |
2 polévková lžíce | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 100,5mg |
Draslík | 774,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Cukr krupice, Fazolové lusky zelené, Ocet vinný, Olej rostlinný, Olej sezamový, Vepřová kýta, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Solamyl - bramborový škrob, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová kýta s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Kýtu nakrájíme na nudličky, zázvor nastrouháme, česnek rozdrtíme a nasekáme, očištěné jarní cibulky nakrájíme na nudličky i s natí, fazolky očistíme a překrojíme. |
2 | V míse rozšleháme drůbeží vývar, ocet, sójovou omáčku, sezamový olej, cukr a Solamyl. Vymícháme hladkou omáčku. |
3 | V hlubší pánvi na rozpáleném oleji 2 minuty zprudka za stálého míchání ze všech stran osmažíme maso. Děrovanou naběračkou maso přeložíme na talíř a držíme na teple. Do výpeku vmícháme česnek, zázvor a fazolky a minutu restujeme. Poté vlijeme vodu, pánev přiklopíme a fazolky dusíme 3 minuty. Na fazolky nalijeme připravenou směs s vývarem a za stálého míchání na mírném plameni povaříme, až omáčka zhoustne. Poté vmícháme pokrájené cibulky, odložené maso a minutu povaříme. Ihned podáváme. |