Skopová plec s bramborem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skopová plec s bramborem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42287 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,2 kg | Brambory |
80 g | Cibule |
3 g | Pepř černý mletý |
600 g | Skopová plec |
5 g | Sůl |
60 g | Tuk |
600 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 17,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Skopová plec, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skopová plec s bramborem postup přípravy receptu:
1 | Plec kuchyňsky upravíme osolíme, opepříme, vložíme do hrnce, přelijeme vývarem a pod pokličkou dusíme, občas přeléváme vypečenou šťávou (podle potřeby dolijeme vodu). Na tuku osmažíme kolečka |
2 | cibule dozlatova a dáme i s tukem k masu. Přidáme k němu kostky brambor a dusíme doměkka. |
3 | Šťávu vydusíme na tuk - nezahušťujeme. |
4 | Podáváme na horkém taliři: porci masa, brambor a cibule. |