Kořeněné mleté maso s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněné mleté maso s fazolemi
Kořeněné mleté maso s fazolemi
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 42362 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
250 g | Fazole červené sterilované |
1 kávová lžička | Kari koření |
800 g | Maso mleté - mix |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
1,5 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 332,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Citronová šťáva, Fazole červené sterilované, Kari koření, Olej rostlinný, Oregano sušené, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněné mleté maso s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata spaříme, oloupeme, vykrájíme semena a nakrájíme na kousky, naložené fazole slijeme. |
2 | V silnostěnném rendlíku na oleji zprudka smažíme mleté maso za občasného míchání asi 8 minut, až maso zhnědne. Poté plamen zmírníme, do masa vmícháme cibuli, česnek, sůl, pepř, kari koření, chilli koření, oregano, mouku a řádně promícháme. Do směsi vlijeme horkou vodu, citronovou šťávu, zamícháme a pod poklicí dusíme 1,5 hodiny. Směs občas promícháme. Poté vmícháme rajčata, po 20 minutách dušení vmícháme fazole a dusíme ještě 10 minut. Hned podáváme. |