Recept

Dušená masa se zeleninou a žampiony

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42404
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

200 g Brambory
1 stroužek Česnek
80 g Karotka
80 g Kedlubna
2 špetka Kmín mletý
0,5 kávová lžička Majoránka
2 špetka Muškátový květ
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
500 g Špagety, Makarony vařené
1 kávová lžička Sůl
500 g Telecí kýta
500 g Vepřová kýta
700 ml Voda pitná
80 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 534 kcal
Kilojoule 2 233kJ
11% Sacharidy 40 g
25% Tuky 19 g
22% Sodík 438 mg
85% Bílkoviny 48 g

Dušená masa se zeleninou a žampiony postup přípravy receptu:

1

Telecí a vepřové maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Očištěnou karotku, kedlubnu, žampiony a nové brambory nakrájíme na čtvrtky, petrželovou nať jemně posekáme, makaróny uvaříme podle návodu, scedíme a necháme okapat.

2

Nakrájené maso vložíme do silnostěnného hrnce, zalijeme vodou, aby bylo maso ponořené, přimícháme sůl, pepř, majoránku, mletý kmín, muškátový květ a pod poklicí vaříme za občasného promíchání. Po 30 minutách přidáme zeleninu i s bramborami a rozdrceným česnekem, opět vaříme zhruba 20 minut. Na závěr vmícháme uvařené makaróny, posypeme petrželovou natí a 5 minut necháme prohřát.

3

Směs servírujeme v hrnci, v němž se vařila.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept