Vepřová žebírka v bylinkové marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová žebírka v bylinkové marinádě
Vepřová žebírka v bylinkové marinádě
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42418 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1,8 kg | Vepřová žebra |
Na marinádu | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Bazalka sušená |
2 stroužek | Česnek |
0,3 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
6 polévková lžíce | Kečup |
0,5 kávová lžička | Majoránka |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
0,5 kávová lžička | Oregano sušené |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 špetka | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 364,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vepřová žebra, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Majoránka, Med včelí, Ocet vinný, Olej rostlinný, Oregano sušené, Skořice mletá, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bazalka sušená, Kečup, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová žebírka v bylinkové marinádě postup přípravy receptu:
1 | Očištěná, omytá a osušená žebírka rozdělíme na čtyři porce a naložíme přes noc do marinády. |
2 | Marinádu připravíme smícháním oleje, medu, kečupu, sójové omáčky, soli, majoránky, oregana, tymiánu, bazalky, pepře, skořice, chilli koření, piva, octa, prolisovaného česneku a jemně nakrájené cibule. |
3 | Žebírka v marinádě překryjeme fólií a necháme marinovat v chladničce. Během marinování porce v marinádě obracíme. |
4 | Žebírka grilujeme po každé straně asi 45 minut a v průběhu grilování maso potíráme zbylou marinádou. |