Opečená vánočka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opečená vánočka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 4247 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Rum |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
6 plátek | Vánočka máslová |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
27% Kalorie 533 kcal
Kilojoule 2 229kJ
5% Sacharidy 18 g
65% Tuky 49 g
3% Sodík 62 mg
11% Bílkoviny 6 g
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 263,0mg |
Draslík | 54,4mg |
Vláknina | 20,0mg |
Vitamín A | 188,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Rum, Vánočka máslová, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opečená vánočka postup přípravy receptu:
1 | Smetanu, vejce, rum, cukr a vanilkový cukr důkladně prošleháme. Ve směsi z obou stran obalíme plátky vánočky a opečeme na |
2 | rozpáleném másle. |
3 | Ihned podáváme. |