Recept

Tagliatelle s krevetami a omáčkou z červených paprik

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 42511

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Créme fraiche
200 g Krevety tygří - loupané
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej chilli
0,5 hrst Oregano čerstvé
1 špetka Paprika mletá pálivá
200 g Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
300 g Tagliatelle
1,5 l Voda pitná
75 ml Víno bílé
200 ml Vývar z humrů
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 490 kcal
Kilojoule 2 051kJ
18% Sacharidy 65 g
19% Tuky 14 g
34% Sodík 682 mg
48% Bílkoviny 27 g

Tagliatelle s krevetami a omáčkou z červených paprik postup přípravy receptu:

1

Papriku omyjeme, napůl překrojíme, vyjmeme jadřinec, opláchneme, abychom se zbavili zbylých jadýrek a nadrobno nakrájíme. Cibuli a stroužky česneku oloupeme a též nadrobno nakrájíme. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme papriky, cibuli a česnek a vše necháme 3-5 minut zpěnit. Směs mícháme.

2

Poté papriky podlijeme bílým vínem, přidáme humrový vývar a dusíme 2-4 minuty na mírném ohni. Dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou, pro zjemnění přidáme creme fraiche.

3

Pokud nemáme krevety loupané, očistíme je a oloupeme - na břišní straně krevetě nařízneme krunýř a sloupneme ho. Poté nařízneme hřbet a vytáhneme střívko (černá "nitka"). Pod tekoucí vodou krevety omyjeme a osušíme je. Osolíme je a opepříme. Na pánvi rozpálíme chilli olej a ze všech stran na něm krevety osmahneme. Poté je vyjmeme a dáme asi na 3 minuty do omáčky, kde je při nízké teplotě necháme táhnout.

4

Taglitatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Oregano opláchneme, osušíme. Otrháme lístky a nakrájíme je na nudličky. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Upravíme je na talíře a přelijeme paprikovou omáčkou. Posypané oreganem podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept