Žemlovka s revení - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žemlovka s revení
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 42611 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
5 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Cukr skořicový |
80 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
500 g | Reveň (Rebarbora) |
7 ks | Rohlíky bílé |
30 g | Rozinky tmavé |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 159,2mg |
Draslík | 440,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ořechy vlašské, Reveň (Rebarbora), Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Rohlíky bílé, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žemlovka s revení postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou reveň nakrájíme na menší kousky a orestujeme na části másla s cukrem. |
2 | Rohlíky nakrájíme na kolečka, krátce namočíme do mléka s rozšlehanými žloutky a urovnáme do máslem vymazaného pekáčku. Na vrstvu rohlíků položíme část reveně, posypeme omytými rozinkami, mletými ořechy a skořicovým cukrem. Vrstvy opakujeme. |
3 | Žemlovku zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
4 | Chvíli před koncem pečení rozetřeme na povrch pevný sníh ušlehaný z bílků a dopečeme. |