Paštika vepřová zavařená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika vepřová zavařená
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 42620 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1200 g | Játra vepřová |
20 g | Kari koření |
5 g | Pepř černý mletý |
2000 g | Slanina vepřová |
15 g | Sůl |
12 ks | Vejce slepičí |
2000 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 233,4mg |
Draslík | 364,0mg |
Vláknina | 398,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Játra vepřová, Kari koření, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paštika vepřová zavařená postup přípravy receptu:
1 | Maso, slaninu a játra umeleme na masovém strojku, osolíme, opepříme, přidáme kari koření, znovu umeleme. Nakonec přimícháme vejce. Masovou směsí naplníme čisté zavařovací skleničky, uzavřeme víčky a zavařujeme ve větším hrnci na bodu varu nejméně 2 hodiny. |
2 | Sklenice s paštikou necháme vychladnout, skladujeme v chladnu a temnu. |
Poznámka
Máme-li kari koření s obsahem soli, dávku soli v receptu snížíme.