Artyčokový salát s petrželkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Artyčokový salát s petrželkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 42656 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
8 ks | Artyčoky |
1 dl | Citronová šťáva |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 213g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 7g |
Vláknina | 216g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 248,3mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Citronová šťáva, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Artyčokový salát s petrželkou postup přípravy receptu:
1 | Srdíčka artyčoků vaříme 10 až 15 minut ve vodě, do které jsme přidali 2 lžíce citronové šťávy. Poté artyčoky vyjmeme, zchladíme pod studenou vodou, necháme je okapat a rozčtvrtíme. |
2 | Zálivku připravíme tak, že zbývající citronovou šťávu rozmícháme se solí a metlou postupně přišleháme olivový olej. Zálivku nakonec dochutíme pepřem. |
3 | Lístky opláchnuté petrželky jemně nakrájíme. |
4 | Vychladlé čtvrtky artyčoků dáme na mělkou mísu, přelijeme je zálivkou a posypeme petrželkou. Před podáváním necháme salát alespoň 30 minut uležet. |