Jednoduchý recept

Dušený steak z Provence

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42680

Ingredience

80 g Anglická slanina
2 ks Bobkový list
6 ks Cibulka jarní
800 g Hovězí plec
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 kávová lžička Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
700 ml Víno portské
100 ml Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 905 kcal
Kilojoule 3 788kJ
11% Sacharidy 41 g
274% Tuky 205 g
19% Sodík 377 mg
105% Bílkoviny 59 g

Dušený steak z Provence postup přípravy receptu:

1

Hovězí plec omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Maso vložíme do mísy, přelijeme vínem, přidáme nastrouhanou mrkev, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, slunečnicový olej, tymián, prolisovaný česnek, bobkový list, pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu. Necháme do druhého dne marinovat v chladničce.

2

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Maso a zeleninu vyjmeme z marinády a marinádu odložíme stranou. Maso obalíme v hladké mouce.

3

V kastrolu orestujeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme maso a z obou stran opečeme. Opečené maso odložíme stranou.

4

Do kastrolu přidáme zeleninu z marinády a orestujeme ji. Přimícháme rajčatový protlak a 1 minutu povaříme. Nakonec přilijeme marinádu a přivedeme k varu.

5

Do omáčky vrátíme maso, kastrol zakryjeme pokličkou a vložíme na 90 minut do trouby péct.

6

Po upečení maso vyjmeme, servírujeme na připravené talíře. Omáčku scedíme, promícháme se zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a přimícháme pažitku. Hotovou omáčkou přelijeme maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept