Dušený steak z Provence - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený steak z Provence
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42680 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Anglická slanina |
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
6 ks | Cibulka jarní |
800 g | Hovězí plec |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
700 ml | Víno portské |
100 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 178,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Česnek, Cibulka jarní, Hovězí plec, Olej slunečnicový, Pažitka, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Sůl, Tymián čerstvý, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený steak z Provence postup přípravy receptu:
1 | Hovězí plec omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Maso vložíme do mísy, přelijeme vínem, přidáme nastrouhanou mrkev, na kolečka nakrájenou jarní cibulku, slunečnicový olej, tymián, prolisovaný česnek, bobkový list, pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu. Necháme do druhého dne marinovat v chladničce. |
2 | Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Maso a zeleninu vyjmeme z marinády a marinádu odložíme stranou. Maso obalíme v hladké mouce. |
3 | V kastrolu orestujeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme maso a z obou stran opečeme. Opečené maso odložíme stranou. |
4 | Do kastrolu přidáme zeleninu z marinády a orestujeme ji. Přimícháme rajčatový protlak a 1 minutu povaříme. Nakonec přilijeme marinádu a přivedeme k varu. |
5 | Do omáčky vrátíme maso, kastrol zakryjeme pokličkou a vložíme na 90 minut do trouby péct. |
6 | Po upečení maso vyjmeme, servírujeme na připravené talíře. Omáčku scedíme, promícháme se zakysanou smetanou, osolíme, opepříme a přimícháme pažitku. Hotovou omáčkou přelijeme maso. |