Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42704

Ingredience

600 g Brambory
200 g Celer řapíkatý
1 ks Cibule červená
450 g Jehněčí maso
450 g Mouka chlebová
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
175 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,171 kcal
Kilojoule 4 899kJ
29% Sacharidy 106 g
84% Tuky 63 g
7% Sodík 144 mg
58% Bílkoviny 33 g

Jehněčí taštičky postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku, špetku soli, máslo, sádlo, propracujeme, vyklopíme na pomoučněný vál a pomalu přiléváme vodu. Vypracujeme hladké těsto.

2

Mleté jehněčí maso vložíme do mísy, přidáme na kostičky pokrájené brambory, pórek, najemno nasekanou cibuli, osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

3

Těsto rozdělíme na 4 díly a z každého vyválíme placku. Do středu placky naklademe masovou směs, okraje těsta potřeme vodou a těsto přeložíme. Konce k sobě důkladně přitiskneme. Hotové taštičky klademe na plech vyložený pečícím papírem.

4

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Taštičky propíchneme vidličkou, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby. Pečeme 50 minut.

5

Po upečení servírujeme.

Poznámka

Podáváme s dobrým pivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept