Recept

Francouzský salát s nivou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 42718

Ingredience

1 ks Bageta
1 ks Celer řapíkatý
650 g Hovězí svíčková
1 polévková lžíce Hořčice francouzská
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
3 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Olej sezamový
1 špetka Pepř černý mletý
8 ks Rajčata Cherry
0,5 ks Salát ledový
1 polévková lžíce Sezam - semena
80 g Sýr Niva (Rokfór)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 370 kcal
Kilojoule 1 548kJ
7% Sacharidy 26 g
8% Tuky 6 g
28% Sodík 570 mg
58% Bílkoviny 33 g

Francouzský salát s nivou postup přípravy receptu:

1

Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a potřeme lžící olivového oleje. Grilovací pánev rozpálíme.

2

Kořeněné maso položíme na grilovací pánev a z obou stran maso grilujeme. Pak maso vyjmeme a udržujeme v teple.

3

V misce smícháme zbytek olivového oleje, sezamový olej, vinný ocet a francouzskou hořčici.

4

Do mísy dáme na polovinu překrojená cherry rajčátka, na kostičky nakrájený řapíkatý celer, nivu, sezamová semena, přelijeme zálivkou a promícháme. Ledový salát omyjeme, očistíme, natrháme a přimícháme do mísy k zelenině a nivě.

5

Bagetu nakrájíme na plátky a položíme ji na grilovací pánev. Když je bageta opečená, nakrájíme ji na kostičky a promícháme.

6

Na talíře servírujeme salát, posypeme ho zbytkem nivy a navrch klademe grilované kousky masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept