Francouzský salát s nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzský salát s nivou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42718 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
1 ks | Bageta |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 polévková lžíce | Hořčice francouzská |
650 g | Hovězí svíčková |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
8 ks | Rajčata Cherry |
0,5 ks | Salát ledový |
1 polévková lžíce | Sezam - semena |
1 špetka | Sůl |
80 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 55,5mg |
Draslík | 617,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Celer řapíkatý, Hovězí svíčková, Ocet vinný červený, Olej sezamový, Salát ledový, Sezam - semena, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice francouzská, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzský salát s nivou postup přípravy receptu:
1 | Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme, osušíme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a potřeme lžící olivového oleje. Grilovací pánev rozpálíme. |
2 | Kořeněné maso položíme na grilovací pánev a z obou stran maso grilujeme. Pak maso vyjmeme a udržujeme v teple. |
3 | V misce smícháme zbytek olivového oleje, sezamový olej, vinný ocet a francouzskou hořčici. |
4 | Do mísy dáme na polovinu překrojená cherry rajčátka, na kostičky nakrájený řapíkatý celer, nivu, sezamová semena, přelijeme zálivkou a promícháme. Ledový salát omyjeme, očistíme, natrháme a přimícháme do mísy k zelenině a nivě. |
5 | Bagetu nakrájíme na plátky a položíme ji na grilovací pánev. Když je bageta opečená, nakrájíme ji na kostičky a promícháme. |
6 | Na talíře servírujeme salát, posypeme ho zbytkem nivy a navrch klademe grilované kousky masa. |