Steak s volským okem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Steak s volským okem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 42767 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Ananas |
600 g | Hovězí svíčková |
1 kávová lžička | Koření Steak 7 pepřů |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 331,0mg |
Draslík | 648,1mg |
Vláknina | 21,8mg |
Vitamín A | 302,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Hovězí svíčková, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření Steak 7 pepřů, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Steak s volským okem postup přípravy receptu:
1 | Hovězí panenku omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na plátky. Paličkou na maso je naklepeme, osolíme a posypeme steakovým kořením. |
2 | Na pánvi rozpálíme lžíci slunečnicového oleje a steaky na něm z obou stran opečeme. Pak pánev ze sporáku sundáme, přimícháme na kostičky nakrájený ananas, nastrouhaný ementál a mícháme, dokud se maso sýrem neobalí. |
3 | V další pánvi rozpálíme lžíci oleje a vyklepneme do něj postupně 4 vejce, usmažíme volská oka. |
4 | Na připravené talíře klademe steaky s ananasem a sýrem, navrch každého steaku položíme po jednom volském oku a podáváme. |