Marinované kuřecí saté - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované kuřecí saté
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 42784 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Arašídová pomazánka |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
0,5 kávová lžička | Pasta Sambal Oelek |
100 ml | Voda pitná |
0,5 kávová lžička | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 542,9mg |
Vláknina | 911,0mg |
Vitamín A | 37,5mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Med včelí, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídová pomazánka, Kuřecí prsa, Omáčka sójová, Pasta Sambal Oelek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované kuřecí saté postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso nakrájíme na kostky velikosti cca 2 cm. Na marinádu v míse rozmícháme vodu s arašídovou pomazánkou, medem, sójovou omáčkou, citronovou šťávou, sambalem, strouhaným zázvorem a nasekanou cibulí. Vložíme kousky masa a necháme marinovat minimálně 2 hodiny. |
2 | Poté kuře vyndáme z marinády, tu přelijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a na mírném ohni necháme trochu zredukovat. |
3 | Maso napícháme na špízové jehly nebo špejle a grilujeme cca 5 minut. Podáváme teplé s marinádou. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby marinování masa - minimálně 2hodiny. Použijeme-li dřevěné špejle, namočíme je předem do vody.