Knedlíky v páře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Knedlíky v páře
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 42827 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
80 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hrubá |
5 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 359,0mg |
---|---|
Cholesterol | 147,7mg |
Draslík | 11,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Knedlíky v páře postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme mléko, přidáme máslo, přivedeme k varu a jakmile se máslo rozpustí začneme přisypávat polovinu množství mouky. Stále mícháme, aby se netvořily hrudky. Krátce povaříme do zhoustnutí. Hrnec odstavíme a kaši necháme vychladnout. Nyní přimícháme žloutky, osolíme a postupně do těsta zapracováváme druhou polovinu mouky. Vypracujeme těsto, ze kterého vytvoříme váleček. Knedlík zabalíme do gázy a vaříme v páře přibližně 15 minut. |
Poznámka
Vždy dva a dva růžky gázy proti sobě svážeme do uzlíku, provlíkneneme delší rukojeť měchačky, do vzniklého vaku vložíme knedlík, měchačku s knedlíkem položíme přes okraje hrnce s vroucí vodou tak, aby vak s knedlíkem visel v páře nad vroucí vodou. Hrnec přiklopíme pokličkou, aby neunikalo mnoho páry a vaříme.