Třešňové knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Třešňové knedlíky
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 42858 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
120 g | Cukr moučkový |
30 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
120 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
750 g | Třešně |
200 g | Tvaroh tvrdý |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 103g |
---|---|
Cholesterol | 133,6mg |
Draslík | 302,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2g |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Třešně, Tvaroh tvrdý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Třešňové knedlíky postup přípravy receptu:
1 | V míse promícháme mouku se strouhankou, přidáme špetku soli, žloutky, máslo, mléko a vypracujeme hladké těsto. Těsto vyválíme na středně silný plát, rozkrájíme na středně velké čtverce, do každého vložíme asi 4 vypeckované třešně, zabalíme do knedlíků, vložíme do vroucí vody a zvolna vaříme 10-12 minut. |
2 | Knedlíky scedíme, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným tvarohem a moučkovým cukrem. |