Omeleta s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s jablky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 42970 |
Kategorie: | Sladké omelety |
Ingredience
20 g | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Cukr skořicový |
4 ks | Jablka |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
500 ml | Mléko polotučné |
220 g | Mouka polohrubá |
40 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 319,2mg |
Draslík | 675,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s jablky postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. |
2 | V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme sůl, cukr a po částech vmícháme mléko se žloutky. Nakonec zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
3 | Do olejem vymazané pánve nalijeme vždy tenkou vrstvu těsta, poklademe ji plátky jablek a přikryjeme další tenkou vrstvou těsta. Omelety pečeme po obou stranách. |
4 | Podáváme posypané skořicovým cukrem. |