Recept

Kořeněný chleba s medem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 72 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 42990

Ingredience

1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
350 g Med včelí
240 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Soda jedlá
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
Na formu
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 642 kcal
Kilojoule 2 687kJ
38% Sacharidy 137 g
9% Tuky 7 g
10% Sodík 208 mg
27% Bílkoviny 15 g

Kořeněný chleba s medem postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem, solí, kořením a sodou. Poté přimícháme mléko, v kterém jsme rozšlehali vejce a med. Vypracujeme hladké těsto, nejlépe v mixéru a naplníme jím vymazanou a vysypanou chlebíčkovou formu. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 60 minut. Upečený chleba vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce. Podáváme nakrájený na plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept