Kořeněný chleba s medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 72 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněný chleba s medem
Kořeněný chleba s medem
Celkový čas: | 72 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 42990 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
350 g | Med včelí |
240 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Na formu | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 132g |
---|---|
Cholesterol | 53,9mg |
Draslík | 206,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Skořice mletá, Soda jedlá, Sůl, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněný chleba s medem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem, solí, kořením a sodou. Poté přimícháme mléko, v kterém jsme rozšlehali vejce a med. Vypracujeme hladké těsto, nejlépe v mixéru a naplníme jím vymazanou a vysypanou chlebíčkovou formu. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 60 minut. Upečený chleba vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce. Podáváme nakrájený na plátky. |