Sušenkový chlebíček s lískovými ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sušenkový chlebíček s lískovými ořechy
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 43057 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
200 g | Cukr moučkový |
250 g | Hera |
50 g | Kakao |
2 kávová lžička | Káva instantní |
4 polévková lžíce | Likér mandlový - Amaretto |
50 g | Ořechy lískové |
1 špetka | Sůl |
250 g | Sušenky Club - máslové |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 66,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 5,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Káva instantní, Ořechy lískové, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hera, Kakao, Likér mandlový - Amaretto, Sušenky Club - máslové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sušenkový chlebíček s lískovými ořechy postup přípravy receptu:
1 | Heru nakrájíme na kostičky a na mírné ohni ji rozpustíme. Vejce vyšleháme do pěny, přidáme špetku soli, moučkový cukr, mandlový likér. Pak přimícháme kakao, instantní kávu a rozpuštěnou heru. Vymícháme ve vláčnou čokoládovou hmotu, část odložíme stranou. |
2 | Chlebíčkovou formu vyložíme potravinářskou fólií a vložíme do ní vrstvu máslových sušenek. Sušenky pokryjeme částí čokoládové hmoty a na ni zase naklademe máslové sušenky. Takto pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechny sušenky a krém. Pak vložíme na 2 hodiny do chladničky. |
3 | Plech vyložíme pečícím papírem a nasypeme na něj lískové oříšky. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a 10 minut pražíme. Po upražení zbavíme oříšky hnědé slupky. |
4 | Formu vyjmeme z chladničky, chlebíček vyklopíme a povrch opatrně potřeme zbylou čokoládovou hmotou a zdobíme přepůlenými jádry lískových oříšků. |