Kapr na víně s ředkvičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na víně s ředkvičkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 43082 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Kapr obecný |
1 polévková lžíce | Kečup |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
30 g | Ředkvička |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
150 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 107,8mg |
Draslík | 601,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapr obecný, Olej rostlinný, Ředkvička, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr na víně s ředkvičkami postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce kapra vykostíme a nakrájíme na kousky. |
2 | V kastrole na oleji orestujeme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, přidáme porce kapra a zalijeme červeným vínem. Podusíme doměkka, maso vyjmeme a uchováme na teplém místě. |
3 | Do šťávy přidáme kečup, omyté, nastrouhané ředkvičky a zaprášíme hladkou moukou. Omáčku podle chuti osolíme. |
4 | Porce kapra na talířích přelijeme omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem. |
5 | Můžeme podávat s vařenými špagetami a zeleninovým salátem. |