Houbové kloboučky plněné vepřovým masem a šalvějí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbové kloboučky plněné vepřovým masem a šalvějí
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43222 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
8 ks | Houby čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
150 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
175 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 92,8mg |
Draslík | 438,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 192,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Šalvěj čerstvá, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbové kloboučky plněné vepřovým masem a šalvějí postup přípravy receptu:
1 | Z 8 velikých hub nebo 16 rozevřených žampionů odřízneme nohy a najemno nasekáme. Společně s jemně nasekanou cibulkou a česnekem nasypeme do pánve s těžkým dnem a na rozpáleném oleji dusíme 3-5 minut doměkka, přidáme mleté vepřové maso a 5 minut smažíme do zhnědnutí. Přesypeme do misky, přidáme strouhanku, čerstvou nasekanou šalvěj nebo petrželku, rozšlehané středně velké vejce, dochutíme a smícháme. |
2 | Směsí naplníme houbové kloboučky a 20 minut pečeme v předehřáté troubě na 190°C. Houby změknou a zezlátnou. Před podáním ozdobíme lístky šalvěje nebo petrželky. |