Recept

Cuketa s paprikami - Hóbak džon

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 43244

Ingredience

300 g Cuketa
28 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej stolní
5 g Paprika zelená
5 g Paprika červená
3 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
Octová sójová omáčka
15 ml Ocet kvasný lihový
18 ml Omáčka sójová
15 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 115 kcal
Kilojoule 481kJ
2% Sacharidy 8 g
9% Tuky 7 g
17% Sodík 338 mg
10% Bílkoviny 6 g

Cuketa s paprikami - Hóbak džon postup přípravy receptu:

1

Vyzrálou cuketu očistíme, nakrájíme na silnější kolečka a 10 minut necháme marinovat v soli, a potom ji osušíme. Papriky očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na silnější kolečka. Vejce rozšleháme na obalování cuketových koleček. Z octa, vody a sójové omáčky připravíme sójovou octovou omáčku.

2

Nakrájenou cuketu obalíme v mouce a vejci a na rozehřátém oleji, při střední teplotě, smažíme 2 minuty. Potom kolečka na pánvi obrátíme, posypeme je nakrájenými paprikami a smažíme už jen 1 minutu. Teplou smaženou cuketu podáváme se sójovou octovou omáčkou.

Poznámka

Při smažení dbáme na to, aby teplota ohně byla skutečně střední - při vysoké teplotě bychom mohli cuketu spálit, při nízké teplotě by byla zelenina příliš mastná.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept