Kuřecí salát s čerstvými liškami a sušenými hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí salát s čerstvými liškami a sušenými hříbky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 43327 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 polévková lžíce | Bazalka |
250 g | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice |
15 g | Houby sušené |
250 g | Kuřecí prsa |
250 g | Lišky čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
125 ml | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 134,2mg |
Draslík | 534,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 18,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibulka jarní, Cukr krupice, Ocet vinný, Olej rostlinný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Houby sušené, Kuřecí prsa, Lišky čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí salát s čerstvými liškami a sušenými hříbky postup přípravy receptu:
1 | Sušené hříbky namočíme do vlažné vody. Čerstvé lišky očistíme a nakrájíme na plátky. Kuřecí prsní řízky zlehka naklepeme, nakrájíme na nudličky a vložíme do vyšší pánve s rozehřátým rostlinným olejem. Restujeme 2-3 minuty, dokud maso nezezlátne. Osolíme, opepříme, důkladně promícháme a vyjmeme z pánve, aby maso vychladlo. Do tuku s vypečenou šťávou, které ponecháme v pánvi, přidáme nakrájené lišky a hříbky včetně vody, ve které jsme je máčeli. Za stálého míchání přivedeme k varu a dusíme 5 minut. Pánev odstavíme z ohně a necháme vychladnout. |
2 | Nadrobno nasekáme svazek jarní cibulky a bazalku. |
3 | Do misky vyklepneme žloutek, přidáme lžičku hořčice, cukr, sůl, pepř a lžíci vinného octa nebo citrónové šťávy a vidličkou nebo malou metličkou šleháme. Po kapkách přiléváme olivový olej. Šleháme tak dlouho, dokud majonéza nezhoustne. (Pokud by se nám během šlehání začala majonéza srážet, vezmeme druhou misku, ve které začneme šlehat nový žloutek a po troškách přidáváme sraženou majonézu.) Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a sekanou bazalku. |
4 | Do salátové misky dáme kuřecí maso, houby a nasekanou cibulku, opatrně promícháme, přelijeme majonézou a ozdobíme několika celými lístky bazalky. Přikryjeme a dáme na hodinu vychladit do ledničky. Podáváme s tousty nebo čerstvým chlebem. |
Poznámka
V čase pro přípravu není uvedená 1 hodina, po kterou salát chladíme v lednici. Bazalku můžeme nahradit čerstvou petrželkou, jarní cibulku mladým pórkem.