Marinovaná žebra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaná žebra
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 43492 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,2 kg | Vepřová žebra |
Na marinádu | |
---|---|
1 kávová lžička | Koření grilovací |
20 ml | Olej olivový |
Na omáčku | |
1 stroužek | Česnek |
20 ml | Hořčice |
120 ml | Melasa |
75 ml | Ocet vinný |
3 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý mletý |
250 ml | Protlak rajčatový |
75 ml | Sirup javorový |
9 g | Sůl |
40 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 243,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 425,6mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vepřová žebra, Česnek, Melasa, Ocet vinný, Paprika mletá sladká, Sirup javorový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Olej olivový, Hořčice, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaná žebra postup přípravy receptu:
1 | Žebra vložíme do mělké větší mísy, potřeme bohatě olejem smíchaným s grilovacím kořením, zakryjeme a necháme v chladnu několik hodin marinovat. |
2 | Z předepsaných ingrediencí smícháme grilovací omáčku, kterou na pánvi povaříme 10 minut, dokud nezhoustne. Vychladlou omáčku naneseme na marinované maso a grilujeme pozvolna, často otáčíme a potíráme omáčkou, až je maso propečené a křupavé. |
Poznámka
Maso se musí minimálně 8 hodin marinovat.