Recept

Volská oka s cibulovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 43504

Ingredience

1 ks Bobkový list
250 g Cibule
2 špetka Kari koření
500 ml Mléko plnotučné
0,3 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Pažitka
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
150 ml Zakysaná smetana
Na jíšku
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
50 g Máslo čerstvé
Na volská oka
40 ml Olej rostlinný
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 446 kcal
Kilojoule 1 866kJ
4% Sacharidy 14 g
51% Tuky 38 g
11% Sodík 211 mg
23% Bílkoviny 13 g

Volská oka s cibulovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nahrubo, pažitku jemně nasekáme.

2

V mléce na mírném plameni vaříme cibuli s bobkovým listem, solí a pepřem. Po čtvrt hodině cibuli odstavíme a necháme vychladnout. Poté vyjmeme bobkový list, přidáme kari koření, mletou papriku a směs rozmixujeme dohladka.

3

V rendlíku z mouky a másla usmažíme světlou jíšku, rozšleháme ji s cibulovým krémem a na mírném plameni za častého míchání vaříme alespoň 15 minut. Na závěr zašleháme kysanou smetanu a prohřejeme.

4

Na pánvi na oleji usmažíme volská oka. Servírujeme na nahřátých talířích přelitá cibulovým krémem a posypaná pažitkou.

Poznámka

Podáváme s vařeným brambory nebo opečeným chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept