Recept

Topinky pečené s bílkovým sněhem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 43511

Ingredience

4 krajíc Chléb konzumní
50 g Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
0,3 kávová lžička Sůl
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 711 kcal
Kilojoule 2 977kJ
18% Sacharidy 63 g
51% Tuky 38 g
13% Sodík 259 mg
50% Bílkoviny 28 g

Topinky pečené s bílkovým sněhem postup přípravy receptu:

1

Krajíce chleba namažeme lehce máslem a po obou stranách osmažíme, aby chleba jen mírně zezlátnul. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky, každý žloutek dáme zvlášť do šálku.

2

V mezičase ušleháme pevný sníh, který rozdělíme na krajíce chleba. Uprostřed sněhu uděláme důlek, do kterého vyklopíme žloutek. Chléb osolíme, vložíme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme, až jsou bílky pevné.

3

Podáváme posypané jemně posekanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept