Ploskozubec na zázvoru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ploskozubec na zázvoru
Ploskozubec na zázvoru
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 43620 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Citrony |
60 g | Olej sezamový |
1000 g | Ploskozubec |
10 g | Sůl |
160 g | Veka |
40 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 222,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 19,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej sezamový, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ploskozubec nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ploskozubec na zázvoru postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a vykuchanou rybu bez šupin omyjeme, osušíme. Máme-li rybu čerstvou ještě se šupinami, odstraníme jednu po druhé malými kleštičkami. |
2 | Kůru z poloviny citronu nastrouháme a vymačkáme šťávu z celého citronu. Zázvor rozstrouháme na jemno. Do misky vlijeme citronovou šťávu, přisypeme zázvor, citronovou kůru, osolíme, přilijeme olej. Důkladně promícháme. |
3 | Kus alobalu potřeme trochou marinády, položíme na něj rybu, tu také potřeme marinádou (i zevnitř), zabalíme, položíme na středně rozpálený gril. Grilujeme z každé strany přibližně 10 minut. |
4 | Rybu i s alobalem položíme na oválný talíř, rozbalíme a doplníme plátky bílé veky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.