Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (35%)
ID receptu: 43649
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 polévková lžíce Olej olivový
250 g Pancetta
1 špetka Pepř černý mletý
6 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
500 g Špagety
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Sýr Parmezán
5 ks Vejce slepičí
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 759 kcal
Kilojoule 3 176kJ
21% Sacharidy 76 g
47% Tuky 35 g
42% Sodík 837 mg
52% Bílkoviny 29 g

Špagety s pancettou postup přípravy receptu:

1

Do velkého hrnce dáme vařit osolenou vodu, do které následně vložíme špagety. Vaříme do měkka 8 minut. Poté je scedíme a udržujeme v teple. Mezitím dáme rozehřát do hluboké pánve olej, do nějž přidáme nadrobno nakrájenou pancettu a opékáme ji 8 minut. Smetanu s vejci rozšleháme, osolíme, opepříme. Uvařené špagety vrátíme opět do velkého hrnce, přidáme opečenou pancettu, vejce se smetanou a půlku nastrouhaného parmezánu. Pořádně promícháme a servírujeme na předehřáté talíře. Posypeme zbylým parmezánem a podáváme.

Poznámka

Špagety musí být stále dostatečně teplé, když do nich přidáváme smetanu s vejci.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept