Recept

Zapečené brambory s anglickou slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 43666

Ingredience

300 g Anglická slanina
600 g Brambory
1 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
120 g Sýr Eidam cihla 30%
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,2 l Voda pitná
Na vejce
200 ml Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 704 kcal
Kilojoule 2 946kJ
6% Sacharidy 23 g
74% Tuky 55 g
42% Sodík 840 mg
54% Bílkoviny 30 g

Zapečené brambory s anglickou slaninou postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce do měkka, necháme zchladnout, oloupeme, nakrájíme na hranolky. Vejce uvaříme natvrdo, necháme po vychladnutí je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Slaninu pokrájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme na jemno, cibuli nadrobno, sýr nastrouháme nahrubo. Všechny suroviny v míse osolíme, opepříme, zasypeme petrželovou natí a lehce promícháme.

2

Zapékací mísu vytřeme máslem, vysypeme bramborovou směsí, přelijeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme, až brambory zezlátnou. Před koncem pečení na směs nasypeme sýr a necháme ho roztavit.

Poznámka

Podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept