Kořeněná jehněčí žebra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněná jehněčí žebra
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 43715 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
600 g | Jehněčí žebírka |
3 kávová lžička | Koření grilovací |
60 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Máta |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Rajčata sušená sterilovaná |
325 g | Strouhanka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 610,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 246,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Jehněčí žebírka, Máta, Rajčata sušená sterilovaná, Strouhanka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření grilovací, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněná jehněčí žebra postup přípravy receptu:
1 | Připravíme strouhanku z bílého pečiva, do nastrouhaného pečiva přimícháme grilovací koření, nadrobno nakrájená sušená rajčata, čerstvou mátu, rozpuštěné máslo, citronovou kůru a pepř. |
2 | Z žebírek odstraníme tuk, rozpůlíme je a položíme do trouby na rošt s pečicím papírem. Strouhankou s kořením posypeme na maso, vtlačíme ji do masa, postříkáme olivovým olejem a v troubě předehřáté na 200°C pečeme 20-25 minut, záleží především na tom, jak chceme mít maso propečené. Utvoří-li se na žebírkách hnědavá kůrka, zakryjeme je alobalem a necháme 15 minut odležet. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jeí opečená dýně a fazolky.