Hovězí plátky zapečené s křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí plátky zapečené s křenem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 4378 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
4 plátek | Hovězí maso zadní |
500 ml | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Křen |
10 ks | Mandle |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 34,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 61g |
Vitamín A | 4,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 65,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 80,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Křen, Mandle, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí plátky zapečené s křenem postup přípravy receptu:
1 | Plátky masa očistíme, odblaníme, mírně naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a zaprášíme hladkou moukou. Plátky opečeme na části rozehřátého másla z obou stran, podlijeme a necháme dusit do měkka až do odpaření šťávy. |
2 | Ve smetaně rozmícháme polohrubou mouku, sůl, špetku cukru, strouhané mandle, nastrouhaný křen a povaříme na hustší omáčku. |
3 | Hotovou omáčkou polijeme plátky masa, posypeme vláčnou strouhanou houskou zakapanou máslem a zapečeme do růžova. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme noky nebo makaróny.