Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 43786

Ingredience

800 g Hovězí svíčková
50 g Pepř zelený mletý
8 g Sůl
Na tapenádu
50 g Ančovičky konzervované
40 ml Citronová šťáva
10 g Hořčice
40 ml Kapary
80 ml Olej olivový
130 g Olivy černé
2 stroužek Česnek
Na omáčku
1 ks Cibule
40 g Estragon
50 g Máslo čerstvé
6 g Sůl
150 ml Víno jablečné
100 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 780 kcal
Kilojoule 3 265kJ
8% Sacharidy 28 g
55% Tuky 41 g
113% Sodík 2 g
97% Bílkoviny 54 g

Bifteky s tapenádou postup přípravy receptu:

1

Z hovězího masa nakrájíme přiměřeně silné bifteky, naklepeme, nasolíme a lehce obalíme v drceném pepři, chvíli necháme uležet. Zatím umixujeme tapenádu z černých oliv, česneku, ančoviček, hořčice, oleje a citronové šťávy.

2

Bifteky rozložíme na gril a grilujeme 10 minut z obou stran, průběžně otáčíme. Na pánvi osmažíme dorůžova najemno nakrájenou cibuli na másle, přidáme tapenádu, cider a necháme povařit asi 2 minuty. Nakonec vmícháme nasekaný estragon a zakysanou smetanu a ohřejeme, už nevaříme. Propečené bifteky podáváme přelité hotovou omáčkou a ozdobíme snítkou estragonu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept